søndag den 31. oktober 2010

Perfume Pagoda

Var loerdag paa tur til Perfume Pagoda, 2 timers koersel udenfor Hanoi. Navnet daekker ikke over en, men mange forskellige templer, der ligger spredt ud over det bakkede og skovrige terraen.
Efter busturen, paa en usadvanligt ujaevn vej, var der endnu en times rotur i en lille metalbaad der efter seks velnaerede vesterlaendinge, vores guide og kvinden der roede var gaaet ombord, var mistaenkeligt taet paa at vaere for tung! Men turen var fredfyldt og smuk - og vi naaede frem uden at vaere blevet vaade!
Selve omraadet er er et yndet maal for tusindvis af pilgrimme, specielt i maanederne januar til april, men paa denne tid af aaret virkede det lidt som en forlystelsespark, der var lukket ned for saesonen. Meget faa gaester og naesten ingen irriterende saelgere af Coca Cola og Ho Cho Minh-souvenirs, hvilket paa sin vis var befriende! At det var lavsaeson maatte vi i hoejeste grad sande, da vi skulle med kabelbanen op. Den koerte ikke foer der var 20 personer! Vi kiggede alle paa maabende paa hinanden, for var der overhovedet saa mange besoegende? Det lykkedes os dog at komme afsted da vi var 16, efter at have forsoegt at betale for de sidste fire pladser. Da vi var kommet afsted fik vi oeje paa en kabine paa vej ned hvori eneste passager var - en hund! Hmmm.  
Ud af de ganske faa turister, der havde valgt at laegge vejen forbi denne dag, stoedte jeg helt tilfaeldigvis paa en dansk kvinde, Kirsten, som er i gang med et stort projekt herude, der har til formaal at implementere vestlige og mere moderne metoder i formningsundervisningen i foreloebig seks provinser og senere i hele Vietnam. Det synes jeg er sejt!
Her kommer lige lidt billeder fra turen.....




































1 kommentar:

  1. Hej camilla

    Fed firhjuls trækker, så har du alligevel hørt lidt efter.

    Mvh

    Palle

    SvarSlet